top of page
  • Εικόνα συγγραφέαIvana Gluhovic

Τι Πρέπει Να Ξέρει Κάθε Επιχειρηματίας Για Τα QR Code Stand (2024);

Έγινε ενημέρωση: 20 Μαρ


Qr Code Menu Stand

 

"Οι πιο δυσαρεστημένοι πελάτες σας είναι η μεγαλύτερη πηγή της μάθησής σας." - Bill Gates

Όλα ξεκίνησαν με μια τάση. Στην αρχή, μπορούσατε να δείτε ιστότοπους σε περιοδικά ή σε τηλεοπτικές διαφημίσεις.


Όσο εξελισσόταν ο κόσμος και το μάρκετινγκ μαζί με τις τεχνολογίες, σίγουρα θα θυμάστε το πρώτο social network MySpace, ύστερα σελίδες στο Facebook και τώρα και τους κωδικούς QR (QR codes)


Τα QR Codes είναι παντού κ εξελίσσονται συνεχώς. 



Με το όνομα "Quick Response", τα QR Codes έγιναν ένα κοινό χαρακτηριστικό, φιλικό προς τον χρήστη των εστιατορίων στις αρχές του 2020. Τώρα που είναι εδώ για να μείνουν, τα Qr Code μενού εξελίσσονται για να γίνουν σύμβολο της νέας εποχής του φαγητού και της φιλοξενίας.


Μπορείτε να τα δείτε σε αυτοκίνητα, σε περιοδικά ακόμα και σε κεντρικές πλατείες σε όλο τον κόσμο. Βρίσκονται σε μεγάλες διαφημιστικές πινακίδες, σε video, σε ετικέτες, σε οδηγίες χρήσης, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στις κλινικές, στις αφίσες… παντού!


Συνεπώς αποτελούν μια τέλεια γέφυρα μεταξύ του online και του offline.


Αλλά εκεί που κάνουν την επανάσταση στην καθημερινότητα μας είναι στους χώρους όπου υπάρχει αναμονή, δηλαδή σε ουρές ανθρώπων που περιμένουν εξυπηρέτηση και πιθανόν να εκφράζουν και παράπονα. Μιλάμε για εστιατόρια, καφετέριες και ξενοδοχεία.


Σε αυτό το blog post δεν θα δούμε τι είναι το QR code αλλά πώς διευκολύνει τη ζωή ενός επιχειρηματία με παράδειγμα εστιατορίου και ξενοδοχείου αλλά και πώς μπορείτε να δημιουργήσετε πανεύκολα ένα συνδέοντάς το με μενού ώστε οι πελάτες σας να κάνουν την επιλογή τους άμεσα και να εξυπηρετηθούν πολύ πιο γρήγορα και τέλος όχι μόνο να μένουν ευχαριστημένοι αλλά να έρχονται ξανά και ξανά. Από τέτοιους πελάτες εξάλλου επιβιώνει η εστίαση και η φιλοξενία. 


Στη συνέχεια θα δείτε:



Τι σημαίνει QR μενού σε ένα εστιατόριο ή σε ένα ξενοδοχείο το 2024;


1. Ανταποκρίνεστε τους απαιτητικούς πελάτες


Κάποτε οι πελάτες ερχόταν να φάνε και να πιούνε σε σας γιατί ήσασταν οι μόνοι ή από τους λίγους στην περιοχή.

Ζούμε στο 2024. Οι πελάτες ξέρουν τη δύναμή τους, ξέρουν ότι έχουν εναλλακτικές, έχουν εμπειρίες από άλλα εστιατόρια/καφετέριες και σε συγκρίνουν κάθε ώρα και στιγμή.


Qr Code menu stand στο εστιατόριο
Οι πελάτες εμπιστεύονται χώρους με νέες τεχνολογίες – σαν το δικό σας

2. Προσφέρετε ευκολία στον πελάτη


Θα αρχίσουν να αλλάζουν τα κριτήρια. Δεν έχουν διάθεση να περιμένουν τόσο πολύ και να ταλαιπωρούνται. Γιατί το πληρώνουν με ένα πολύτιμο αγαθό – τον ελεύθερο χρόνο. 


3. Προσφέρετε περισσότερη πρόσβαση στο μενού (ή όποια πληροφορία ήθελε ο πελάτης)


Οι σχετικές έρευνες αποδεικνύουν ότι ο πελάτης πρέπει να έχει γρήγορα το μενού μπροστά του ή έναν σερβιτόρο, το πολύ μέσα σε 2 λεπτά, διαφορετικά αυξάνονται οι πιθανότητες για μια δυσάρεστη εμπειρία και ό, τι χειρότερο - να σας αφήσουν ένα αρνητικό σχόλιο στο Google.


4. Οι πελάτες θα μένουν λιγότερο πιστοί σε μια επιχείρηση – το αποτρέπετε!


Θα πρέπει να σας συμπαθούν πολύ ή να είναι χρόνια πελάτες για να συγχωρέσουν εύκολα τα λάθη και την ταλαιπωρία. Όμως σήμερα μετράει το instant, το εύκολο, το απόλυτο και  έτσι θα στρέφονται χωρίς τύψεις σε άλλες εναλλακτικές/καφετέριες, εστιατόρια.


5. Οι εργαζόμενοι θα παραιτούνται πιο εύκολα – το αποτρέπετε κι αυτό!


Όχι μόνο που θα έχετε παραπονεμένους πελάτες αλλά και οι εργαζόμενοι θα θέλουν λιγότερο άγχος, καλύτερες συνθήκες εργασίας. Δέχοντας λιγότερη πίεση από την ουρά πελατών, οι σερβιτόροι θα είναι πιο παραγωγικοί. Αυτό δημιουργεί θετική ατμόσφαιρα γενικά στο χώρο μιας καφετέριας/εστιατορίου. Ο πελάτης και το καταλαβαίνει και το χρειάζεται. Κ εσείς πάλι κερδίζετε.


6. Αύξηση πελατών που προτιμούν το self-service – δεν χάνετε ευκαιρία 


Με λίγα λόγια, είναι πολλοί οι πελάτες που προτιμούν να αυτοεξυπηρετούνται και πλέον όχι μόνο οι νεότερες γενιές. Κάποιοι νιώθουν περισσότερο ελεύθεροι ή ευχαριστημένοι όταν καταφέρνουν τα πράγματα μόνοι τους. Κάποιοι προτιμούν να μην έχουν πολλές προσωπικές επαφές. Κάποιοι αισθάνονται ότι έτσι κερδίζουν χρόνο. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις συνήθειες τους, ώστε να τους κερδίσουμε ως πιστούς πελάτες.


7. Ακόμη μεγαλύτερη χρήση κινητών τηλεφώνων – το εκμεταλλεύεστε


Ακόμα ένας λόγος ο επιχειρηματίας να προσαρμοστεί στον πελάτη του ο οποίος  χρησιμοποιεί το κινητό για τα πάντα, όλο και περισσότερο. Η ευκαιρία σας! Προσφέρετε ψηφιακό περιεχόμενο (μενού, πληροφορίες wifi, διάφορα ενημερωτικά σε PDF). Γιατί σήμερα ο μέσος πελάτης (και μάλιστα χρήστης του κινητού) εκτιμά εάν τα βρίσκει όλα προσαρμοσμένα και στις διαστάσεις του κινητού, με σωστή εμφάνιση και αισθητική, και το πιο σημαντικό - άμεσα.


8. Οι πελάτες εμπιστεύονται χώρους με νέες τεχνολογίες – σαν το δικό σας


Οι πελάτες περιμένουν όλο και περισσότερο η τεχνολογία να βελτιώσει την εμπειρία τους. Αυτό περιλαμβάνει check-in από κινητά τηλέφωνα για ξενοδοχεία, ψηφιακά μενού με κωδικούς QR σε εστιατόρια/καφέ και εφαρμογές για παραγγελίες αλά και πληρωμή. Η τεχνολογία όχι μόνο παρέχει άνεση, αλλά συμβάλλει επίσης σε μια πιο ανέπαφη και αποτελεσματική εμπειρία. 


9. Οι πελάτες προτιμούν βιωσιμότητα – τους υποδέχεστε έτοιμοι 


Πολλοί πελάτες παρουσιάζουν αυξανόμενη ανησυχία για τη βιωσιμότητα. Προτιμούν ξενοδοχεία, καφετέριες και εστιατόρια που επιδεικνύουν πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον, όπως η χρήση τοπικών και βιολογικών συστατικών, η ελαχιστοποίηση των απορριμμάτων, η εφαρμογή ενεργειακά αποδοτικών μέτρων, αλλά και περισσότερο ψηφιακό περιεχόμενο, και λιγότερο σε χάρτινη μορφή, όπως τα ψηφιακά μενού.


10. Οι πελάτες μπορεί να ξεχάσουν αυτό που είπατε, αλλά ποτέ δεν θα ξεχάσουν πώς τους κάνατε να νιώθουν


Τέλος, θέλετε να προσφέρετε σεβασμό και ευαισθησία στις ανάγκες του πελάτη. Γι’αυτό με μια επένδυση αξίας περίπου ενός λογαριασμού οικογενειακού τραπεζιού αποκτάτε όλα αυτά που αναφέραμε παραπάνω. Έρχονται, δεν περιμένουν, σας συμπαθούν, σας εμπιστεύονται, και τελικά… ξαναέρχονται. Να ο στόχος!



Τι είναι το QR Code Μενού;


Τα QR Code μενού είναι (στην πιο απλή τους μορφή) ψηφιακές εκδόσεις των φυσικών μενού που θα λάμβανε ένας πελάτης κανονικά σε οποιοδήποτε εστιατόριο, μπαρ, καφέ, ξενοδοχείο, ταβέρνα κλπ. Πείτε το αλλιώς και ηλεκτρονικό μενού.


Ο Πελάτης Περιμένει Μενού – ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ ΠΙΑ Με Το QR Menu Stand

Αυτά τα QR Code σαρώνονται από τους πελάτες, οι οποίοι στη συνέχεια μπορούν να διαβάσουν το πλήρες μενού στα δικά τους κινητά τηλέφωνα. 


Αφού έγιναν δημοφιλή από αναγκαιότητα κατά τις πρώτες ημέρες της καραντίνας του COVID-19, αυτή η επιλογή μενού χωρίς άγγιγμα μείωσε την πιθανή εξάπλωση του κορωνοϊού μέσω ανταλλαγής χεριών (hand exchange), γι' αυτό τόσες πολλές επιχειρήσεις αρχίζουν να χρησιμοποιούν μενού με QR για την πελατεία τους.


Λόγω της αυξανόμενης παρουσίας τους, τα QR Code Menu τοποθετημένα σε ένα σταντ (stand) πλέον γίνονται η must have επιλογή για πολλές νέες επιχειρήσεις. 


Ενδιαφέρεστε ακόμα να δημιουργήσετε τα δικά σας μοναδικά QR menu stand για την επιχείρησή σας; Τι κερδίζετε; Συνεχίστε να διαβάσετε αυτό το άρθρο.


Γιατί πρέπει να δημιουργήσετε ένα μενού κωδικών QR για την επιχείρησή σας;


Όπως τα είπαμε νωρίτερα, ο πελάτης θέλει να κερδίζει. Αλλά τι κερδίζει ο επιχειρηματίας;


Εξυπηρέτηση πελατών

1. Εξοικονομείτε χρήματα


Το κόστος για την εκτύπωση και το δέσιμο του χάρτινου μενού έχει εκτοξευθεί στα ύψη τα τελευταία χρόνια χάρη στον πληθωρισμό και τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας.


Ένα φθαρμένο χάρτινο μενού
Τα φθαρμένα χάρτινα μενού ανήκουν στο παρελθόν

2. Κάνετε update του μενού άμεσα και δωρεάν


Εάν θέλετε να αλλάξετε κάτι στο μενού σας ή για οποιαδήποτε ενημέρωση προς τον πελάτη, είναι πολύ πιο εύκολη και φθηνότερη, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε τις αλλαγές στο ψηφιακό περιεχόμενο, αντί να εκτυπώσετε μια εντελώς νέα παρτίδα μενού. Το link και συνεπώς και το QR Code παραμένουν ίδιοι.


3. Τα ψηφιακά μενού είναι καλύτερα σχεδιασμένα


Τα ψηφιακά μενού έχουν το πλεονέκτημα της δοκιμής από τον χρήστη και της ενημερωμένης σχεδίασης διεπαφής με τον χρήστη. Σήμερα έχετε την πολυτέλεια που λέγεται Adobe Express όπου θα βρείτε εκατοντάδες δωρεάν πρότυπα μενού που μπορούν να μεταφορτωθούν στον ιστότοπό σας ως PDF, PNG ή οποιαδήποτε μορφή προτιμάτε. 


Ψηφιακό μενού ενός εστιατορίου εμφανίζεται στο κινητό
Ο μέσος πελάτης εκτιμά τη γρήγορη πρόσβαση στο μενού όπως ποτέ πριν


4. Αναδεικνύετε το φαγητό με εικόνες


Η φιλοξενία και η εστίαση δέχονται περισσότερες κριτικές από οποιοδήποτε άλλο κλάδο. Κριτικάρουν με καθαρά συναισθηματική βάση και όχι μόνο. Ανεβάζουν και φωτογραφίες. Οι πελάτες εστιατορίου ελέγχουν τις εικόνες των ειδών τροφίμων στο μενού για να δουν αν φαίνονται καλά. Κάντε το και εσείς. Μιμηθείτε αυτήν την τακτική ανεβάζοντας εικόνες από την κουζίνα τα πιάτα σας, τα δωμάτια, το φουαγιέ στο ψηφιακό σας μενού ή στο PDF.


5. Εξοικονομείτε χρόνο εργαζομένων


Έχετε έλλειψη προσωπικού; Τα QR Menu Stand βοηθούν τους πελάτες σας να αποφασίσουν και να υποβάλουν τις παραγγελίες τους ανεξάρτητα προτού καν χρειαστεί να φωνάξουν έναν υπάλληλο.


6. Μειώστε την επαφή των πελατών με επιφάνειες


Όταν το μενού σας είναι ψηφιακό, οι πελάτες σας χρειάζεται μόνο να πάρουν το τηλέφωνο τους στο χέρι, αντί να κρατάνε ένα χάρτινο μενού. Ο COVID-19 και η γρίπη συνεχίζουν να εξαπλώνονται, επομένως οποιαδήποτε επαφή/απόσταση είναι μια νίκη για την επιχείρησή σας για να διατηρήσετε το προσωπικό και τους πελάτες ασφαλείς. 


7. Αυξάνετε την αξία και τη συχνότητα παραγγελίας


Πρόσφατες έρευνες στον κλάδο της εστίασης και φιλοξενίας έχουν δείξει ότι οι πελάτες ξοδεύουν περισσότερα όταν παραγγέλνουν online.  Όπως είπαμε, ο πελάτης πρέπει να κάνει την παραγγελία του εντός 2 λεπτών. Έτσι όχι μόνο μένει ευχαριστημένος, από πολλές απόψεις, αλλά κερδίζει χρόνο και ο επιχειρηματίας. Γρήγορα αποφασίζουν, παραγγέλνουν, και συνολικά κάθονται λιγότερο στο τραπέζι, αφήνοντας χώρο για τον επόμενο πελάτη. 


8. Αύξηση του τζίρου του τραπεζιού


Όπως αποδείχθηκε, όταν οι πελάτες μπορούν να καθίσουν και να αποκτήσουν αμέσως πρόσβαση σε ένα μενού, μειώνεται ο συνολικός χρόνος “κράτησης” του τραπεζιού. Επιπλέον, αυτό εξοικονομεί χρόνο και για το προσωπικό σας. Δεν θα χρειάζεστε πια τόσους σερβιτόρους που να τρέχουν από τραπέζι σε τραπέζι μεταφέροντας χάρτινους καταλόγους.



Πώς δημιουργείτε ένα μενού και Qr Code για την επιχείρηση σας;


Η δημιουργία του δικού σας μοναδικού QR Code μενού είναι εύκολη με το Adobe Express. Ακολουθήστε αυτά τα 6 απλά βήματα και θα είστε σε καλό δρόμο για να κάνετε ένα σημαντικό upgrade στην επιχείρησή σας.


1. Δημιουργήστε ένα ψηφιακό αντίγραφο του μενού σας (ή όποιο ενημεροτικό θέλετε να δείξετε).


Εάν δεν έχετε ήδη ψηφιακό μενού σε PDF, δημιουργήστε εδώ ένα με το δωρεάν creator (εργαλείο) της Adobe Express.

Εάν ήδη έχετε, μήπως είναι ευκαιρία να το φρεσκάρετε ή να δώσετε τελείως νέα όψη!

Εκτός από τα μενού, στηον ίδιο σύνδεσμο μπορείτε να φτιάξετε δωρεάν τις ψηφιακές αφίσες, τα φυλλάδια, τα προσκλητήρια ή ενημερωτικό για τις υπηρεσίες που προσφέρει η επιχείρηση σας κι είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι πελάτες σας.


2. Δημιουργήστε ένα μοναδικό QR Code.


Χρησιμοποιήστε το Adobe Express για να δημιουργήσετε έναν δωρεάν κωδικό QR που είναι μοναδικός για εσάς ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.


3. Προσθέστε τη διεύθυνση URL σας.


Τοποθετήστε τη διεύθυνση URL για το ψηφιακό μενού σας στη δημιουργία κωδικών QR, έτσι ώστε αυτά τα δύο να συνδέονται. Συμβουλή: όσο πιο σύντομος είναι ο σύνδεσμος, τόσο πιο γρήγορη είναι η σάρωση - χρησιμοποιήστε σύντομες διευθύνσεις URL για μέγιστη απόδοση


4. Προσαρμόστε τον κωδικό QR σας.


Προσαρμόστε το στιλ και το χρώμα του κώδικα και επιλέξτε το μέγεθος αρχείου (PNG, JPEG ή SVG) που λειτουργεί καλύτερα για εσάς.


5. Λήψη κωδικού QR.


Κατεβάστε αυτόν τον κωδικό και αποθηκεύστε τον στον λογαριασμό σας Express, ώστε να μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για όλες τις μελλοντικές επιχειρηματικές σας ανάγκες.


6. Εκτυπώστε το ως τρισδιάστατo QR menu stand (3D printed QR code stand)


Εκτυπώστε ένα κομψότατο σταντ με QR code για να το εμφανίσετε στα τραπέζια, στα δωμάτια, στον πάγκο ρεσεψιόν, στο φουαγιέ. Η αντίθεση είναι επίσης απαραίτητη, γι' αυτό μείνετε στα έντονα χρώματα - το μαύρο και το άσπρο κάνουν έναν τέλειο συνδυασμό. Γίνονται δεκτά και άλλα χρώματα, αρκεί η αντίθεση να είναι καλή. 


Οι 9 Λόγοι για να επιλέξετε ένα 3D printed QR menu stand


Τα 3D εκτυπωμένα QR menu stand έχουν ένα σωρό πλεονεκτήματα:


1. Το πιο γρήγορο σκανάρισμα: πέρα από την εκτύπωση στο χαρτί, το 3D Printing είναι η μόνη τεχνολογία κατασκευής που μπορεί να προσφέρει την ασπρόμαυρη αντίθεση για μια γρήγορη αναγνώριση.


2. Εύκολες αλλαγές: εάν τύχει να αλλάξετε το URL και συνεπώς και το QR Code, δε χρειάζεται να αλλαχθεί ολόκληρο. Η μόνη αλλαγή είναι στο QR Code που ξανά 3D εκτυπώνεται ενώ η βάση (το stand) μένει ίδια. Αυτό σας προσφέρει μόνο η 3D εκτύπωση.


3. Eύκολο καθάρισμα και συντήρηση - οδηγίες συντήρησης ισχύουν όπως για κάθε κοινή πλαστική επιφάνεια


4. Ιδανικά για εξωτερικούς χώρους – είναι αδιάβροχα



Qr Code Menu στο εξωτερικό χώρο μιάς καφετέριας
Τα 3D printed Qr Code Menu σε σταντ αποτελούν ιδανική λύση για εξωτερικό χώρο

5.Τα 3D Printed QR menu είναι ανθεκτικά στις γρατσουνιές, καθιστώντας το μια επιλογή μεγάλης διάρκειας.


6. Τα προσαρμόζετε εύκολα στις ανάγκες σας, με δυνατότητα να ενσωματώσετε στοιχεία επωνυμίας και να δημιουργήσετε οπτικά ελκυστικούς QR menu καταλόγους.


7. Φαίνονται κι είναι καινοτόμα. Μια μοντέρνα και καινοτόμος εικόνα, ελκυστική για πελάτες με γνώσεις τεχνολογίας.


8. Τι λένε οι έρευνες: Αποδείχθηκε ότι τα τρισδιάστατα QR Code τραβάνε την περισσότερη προσοχή από όλα όσα θα δει ο πελάτης στη βιτρίνα ή στο χώρο σου. Εκμεταλλεύσου το και δες πώς κανούργιος κόσμος θα μπαίνει στην επιχείρησή σου.


9. Φιλικό προς το περιβάλλον: Το υλικό είναι βιοδιασπώμενο πλαστικό και αποτελεί μια βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον επιλογή.



Πώς να σκανάρετε QR Code στο stand;


Πριν μπείτε στον κόπο να φτιάξετε το τελικό ηλεκτρονικό μενού και QR μενού stand, Θα πρέπει να τεστάρετε το σκανάρισμα του QR Code μενού σας. 



Ενεργοποιήστε τη λειτουργία κάμερας του smartphone σας και σαρώστε πάνω από τον κωδικό QR. Εάν για κάποιο λόγο η κάμερα δεν αναγνωρίζει το QR, απλά κατεβάστε την δωρεάν εφαρμογή QR Code Scanner από το Google Play Store.

Μέσω κάμερας η εφαρμογή αυτή αυτόματα αναγνωρίζει το QR Code και ο σύνδεσμος εμφανίζεται. Πατήστε το σύνδεσμο που θα σας οδηγήσει στο νέο PDF μενού. Αυτό ήταν!


Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε;


Στο κλάδο της εστίασης και φιλοξενίας τα πράγματα συνεχώς αλλάζουν.

 

Ένα έχουμε να σας πούμε - όλοι όσοι το δοκίμασαν λένε:

Οι Κωδικοί QR Είναι οι Καλύτεροι - Δεν Έχω Άλλη Αναμονή στo Κατάστημα Μου! 

QR code stands για καφετέρια
Τα QR Menu Stands παραγωγής μας - στο 3D Print It and More

Η τεχνολογία 3D Printing ξεκίνησε να παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της εμπειρίας των πελατών.

 

Η εταιρία 3D Print It And More με έδρα τη Λάρισα είναι πρωτοπόρος στην εφαρμογή της τεχνολογίας κατασκευής 3D εκτύπωσης για τη δημιουργία πρωτότυπων QR menu stand.


Ακόμα χρησιμοποιείτε τα χάρτινα μενού; Επενδύστε στο μέλλον της εστίασης και της φιλοξενίας  με την πρωτοποριακή τεχνολογία της 3D Print It And More για εντυπωσιακά QR menu stand που ξεχωρίζουν.




Τώρα αφού διαβάσατε το άρθρο, μοιραστείτε τις σκέψεις και τις εμπειρίες σας μαζί μας στα σχόλια. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε κάθε σχόλιο.


Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή σκέψεις ή αν θέλετε να πάρετε μια οικονομική προσφορά για QR Code Stands για μια νέα εποχή της επιχείρησης σας - μη διστάσετε να στείλετε ένα μήνυμα. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.







84 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page